Meny Toppmeny

Ris/pasta

Skrevet avInnlegg
1 decade siden
Hei. Er helt nybegynner på dette med kosthold.

Leser en del forskjellig på nettet angående dette med ris/pasta og lignende. Det virker som om "fagfolkene" ikke helt blir enige om dette. Er det noen av dere som kan svare meg på følgende spørsmål:

DERSOM jeg spiser 125 gram fullkornsris vil jeg ifølge matvaretabellen få i meg ca 344 kcal. Dette er da i TØRR tilstand.
Etter den er kokt vil jo den veie mye mer(ca dobbelt så mye). Må jeg da regne at kcal er fra 250 gram ris? Altså 688 kcal?

1 decade siden
Ris, pasta og andre tørrvarer skrives næringsinnholdet alltid etter hvordan varen er når du kjøper den. Altså tørr vekt.
1 decade siden
Du skal alltid basere deg på det som står på forpakning og det er i ris og pasta sitt tilfelle det du veier opp. Måler du opp 60g så vil det naturligvis veier mer når vannet blir satt til, men næringsinnhold baserer seg på det du veier opp. Det samme gjelder for andre matvarer som stekes/kokes.

Med andre ord så veier du først og preparerer etterpå.
1 decade siden
Takker så mye for svar :)
1 decade siden
40g tørr ris/pasta, blir cirka 100g kokt ris/pasta. Men som flere sier her så er det tørrvaren som står på pakka, i forhold til kcal-utregning.
www.mylog.no - Din kostholds- og treningsdagbok