Meny Toppmeny

Legge inn egne oppskrifter

Skrevet avInnlegg
Alu
5 år siden
Hei. Går det an å legge inn egne oppskrifter, f.eks. hvis mann skal lage en kake eller gryterett.?? Mvh Anita
Sigurd Svidal Randal
Sigurd Svidal Randal
-Administrator-
5 år siden
Hei Alu!

Du har to valgmuligheter på sidene som vi håper dekker ditt behov:
1. Vi har støtte for at du kan legge inn "private" matvarer. Dette kan f.eks være en middag som du lager ofte, men som du ikke ønsker å detaljere på matvare nivå hver gang du registrerer et måltid her på sidene. For å gjøre dette legger du til en matvare i matvaretabellen og velger 'Privat produkt - ja'. Du kan da navngi denne matvaren på en måte slik at du enkelt kan søke den fram igjen. Private produkt kan kun søkes frem av den som har lagt de inn.

2. Vi har støtte for at du kan lagre et måltid som et favorittmåltid. På samme måte som over kan du da sette sammen alle matvarene du har i et spesiell hjemmelaget middag og lagre måltidet som et favorittmåltid. Dette kan du da hente fram igjen senere når du ønsker å registrere måltidet på nytt.

Når det gjelder oppskrifter der du ønsker å detaljere tilberedelse etc, så har vi ikke direkte støtte for det.

Håper dette var til hjelp for deg. Anbefaler deg også å lese denne: https://www.mylog.no/article/hvordan-bruke-kostholdsdagboken
1 year siden
Ja, det er mulig å legge inn egne oppskrifter. For eksempel, hvis mannen din skal lage en kake eller lapskaus, kan du legge inn disse oppskriftene i systemet.

For å lage en kake trenger du selvhevende mel, bakepulver, smør, sukker, egg og andre smakstilsetninger du liker. Begynn med å piske sammen smør og sukker til de er lette og luftige. Tilsett eggene ett om gangen og pisk kraftig. Sikt melet og bakepulveret og brett det deretter inn i blandingen med en tresleiv. Tilsett eventuelle andre smakstilsetninger du ønsker, og rør til alle ingrediensene er grundig kombinert. Hell kakerøren i en smurt ildfast form og stek ved 180 °C/350 °F/gassmerke 4 i 45 minutter eller til et grillspyd som stikkes inn i midten kommer ut rent.

For å lage en lapskaus, begynn med å tilberede kjøttet ved å skjære det i små terninger. Varm litt olje i en dyp panne eller gryterett og brun kjøttet. Tilsett litt hakket løk, gulrøtter og selleri og rør dem rundt i pannen. Hell i rikelig med buljong eller vann, tilsett eventuelle urter eller krydder, og la det småkoke i 1-2 timer under omrøring av og til. Tilsett poteter eller andre grønnsaker etter eget valg ca. 30 minutter før kokingen er ferdig. Smak til og juster krydderet om nødvendig. Serveres varm.
www.mylog.no - Din kostholds- og treningsdagbok