Meny Toppmeny

cal forbruk, vekttrening

Skrevet avInnlegg
1 decade siden
Hei. Jeg reagerte på at vekttrening viser ca det samme cal forbruk som spinning. Kan det være at cal forbruk på vekttrening er satt litt høyt? 500+ cal forbruk på 45 min er vel litt mye?
Sigurd Svidal Randal
Sigurd Svidal Randal
-Administrator-
1 decade siden
Hei!

Vi bruker METs (Metabolic equivalent) kalkuleringer for å finne ut hvor mye kcal som forbrennes på en trening. Les mer om METs her: http://en.wikipedia.org/wiki/Metabolic_equivalent

I vårt system ligger vekttrening inne med METS på 6.0 og spinning ligger på 7.0. Dette pluss ditt aktivitetsnivå de siste 3 månedene vil bestemme hvordan kcal forbruket blir beregnet på en trening.

Håper at dette gir en forklaring på hvordan dette beregnes her på sidene. Det er viktig å merke seg at alle kalkulasjoner er gjennomsnittsverdier.
Dc
1 decade siden
Her kommer vel også intensiteten på vekttreningen inn også da, kjører du tunge vekter med 2-4 reps og lange pauser mellom settene vil du ikke forbrenne så mye. Men kjører du derimot lettere vekter, med høye reps, 12-15, og med korte pauser mellom settene eller kanskje supersett (du tar en pressøvelse, for så og gå rett på en draøvelse) vil du ha en mye høyere forbrenning. På lik linje med en kardioøkt.
www.mylog.no - Din kostholds- og treningsdagbok