Meny Toppmeny

Nytt søk og matvarepopularitet i matvaretabellen

Kategori: Nyheter
18.09.2018 21:32
Nytt søk og matvarepopularitet i matvaretabellen

Søk på egne matvarer

Hvis du velger 'Avansert søk' i matvaretabellen kan du nå også velge å krysse av for 'Vis kun mine matvarer'. Med dette filteret på vil søk du utfører kun returnere de matvarene som du selv har lagt til i vår database. Dette kan være nyttig for de av dere som har lagt til mange matvarer som inneholder egne oppskrifter.

Matvare poularitetsvisning

Det er ingen hemmelighet at noen matvarer er mer populære enn andre her på sidene. Dette gjenspeiles i hovedsak av hvor mange måltider som er registrert på den enkelte matvaren i vår kostholdsdagbok. Vi har nå valgt å liste ut matvarens popularitet basert på dette kriteriet. Matvarene kan nå ha alt fra 0 til 10 stjerner for å markere hvor populære de er. Det er viktig å merke seg at matvarer som ikke har noen stjerner likevel kan være mye brukt, men at de er vektet lavere da ikke mange nok forskjellige brukere har lagt dem til i sine måltider.

Forbedret forvaltning av matvare næringsinnhold

Matvaretabellen har siden starten av vår tjeneste vært åpen slik at alle medlemmer kan legge til egne næringsverdier. Med denne åpenheten har vi også lagt til versjonering av matvarene slik at feil og mangler kan rettes opp i fortløpende. Likevel har det blitt lagt til matvarer som ikke har den ønskede kvaliteten på næringsverdier og porsjonstørrelser. Bak kulissene har vi flere verktøy for å bekjempe dette problemet. Nå i versjon 6.6 har vi lansert et nytt verktøy som gjør det enklere for oss å sanere vekk matvareverdier som ikke holder den standarden vi ønsker. Resultatet av dette arbeidet er at vi får fjernet merkbart flere duplikater og matvarer som inneholder feil næringsverdier. Kvaliteten av matvaretabellen vil øke etterhvert som vi tar dette verktøyet i bruk.


Sist oppdatert: 18.09.2018 22:15

www.mylog.no - Din kostholds- og treningsdagbok