Meny Toppmeny

Hvorfor føre kostholdsdagbok

Kategori: Hjelp
23.08.2018 21:41
Hvorfor føre kostholdsdagbok

Hva sier forskningen

Det er smart å føre en kostholdsdagbok. Det sier Ingrid Demmelmaier fra Uppsala universitetet, som har forsket på effekten av å bruke trenings- og kostholdsdagbøker: "Vil man ha fremgang eller en langvarig effekt, så er det viktig å registrere hvor mye man trener og hva man spiser. Det endrer oppførselen vår og øker sjansen for at man blir mer fysisk aktiv og spiser bedre. Man kan også lære seg hva som gjør det lettere å trene og spise sunt, sier Demmelmaier til Bergens Tidende.

Du spiser mer enn du tror

En av grunnene til at det lønner seg å bruke tid på å notere det du spiser, er at det er lett å lure seg selv. Du husker kanskje godt hva du spiste til frokost, lunsj og middag, men hva med mellommåltidene, den ubevisste småspisingen og improviserte snacks? Det er lett å glemme kakestykket du spiste da kollegaen hadde bursdag, pepperkakene på juleavslutningen, eller smaksprøvene du fikk på handleturen!

Studier som har blitt gjort på emnet viser nemlig at folk gjennomgående har en tendens til å underrapportere det de spiser. Ikke fordi de prøver å skjule noe, men fordi det rett og slett er lett å glemme hva man har spist. Det å konsekvent notere hva du spiser, er derfor en god metode for deg som ønsker deg et ærlig overblikk over hvor mye du faktisk får i deg. Og det er ikke bare antall kalorier som er interessant – du lærer også mye om hvor kaloriene faktisk kommer fra. Dessverre er det slik at det nettopp er de uplanlagte mellommåltidene som har en lei tendens til å bestå av kaloririk mat man ikke har godt av.

Kostholdsdagbok

Oversikt over dine valg

Det kan være ubehagelig i begynnelsen, men til syvende og sist er det slik at man er avhengig av et genuint overblikk for å kunne gjøre noe med livsstilen sin. En kostholdsdagbok der du fører opp hva du spiste, når du spiste det, og hva slags måltid det var (noen velger også å inkludere humør og hvem de spiste med for å danne seg et bedre bilde av når de tar gode og dårlige valg), er et glimrende verktøy og uunnværlig for deg som ønsker å gjøre noe med kostholdet ditt. Prøv det selv – resultatet kan komme til å overraske deg!

Vår kostholds- og treningsdagbok

Å finne fram til næringsverdier og hvor mange kalorier man får i seg i løpet av en dag kan være utfordrende. Vår kostholdsdagbok er gratis og er utviklet for deg som ønsker å ta kontroll over ditt eget næringsinntak. Kostholdsdagboken er enkel å bruke og matvarene du spiser plukker du raskt fra vår matvaretabell som inneholder tusenvis av matvarer som man finner på det norske markedet. Målet vårt er at du på kortest mulig tid og med minst mulig innsats skal få oversikt over ditt kosthold og kaloriinntak.

Les mer:


Sist oppdatert: 26.11.2018 21:20

www.mylog.no - Din kostholds- og treningsdagbok