Meny Toppmeny

Dokumentering av info om vekttap

Skrevet avInnlegg
1 decade siden
Sliter virkelig med å finne websider som har en gjennomgang av alt som skjer i kroppen når man har spist og trent. Proteinpulver, urter, hva annet skal man gjøre for å restituere seg, og hva er bra for deg? Hva forbrenner du. Det blir altfor mye synsing om forskning sier det og det, men åssen finner du ut hvor forskningen kommer ifra, og hva man skal gjøre for å virkelig vite hva som skjer med deg. Så litt på etterforbrenning også, men å måle kaloriforbrenning ut fra en 1,2-1,5 formula virker litt på kanten for du kan jo aldri vite exact hva denne formulaen er, ifall ikke med dårlig form eller høy vekt. Jeg lurer på en liten ting da, om du er i dårlig form så bruker du vel mer krefter og kalorier på å utføre samme arbeid som en i god form, og er du i høy puls hva er det egentlig som skjer? Om du er i god form og løper fort når du er lett, vil dette ha samme arbeid/kaloritap som om du var tung? Vil det da være bra om du trener deg opp til å ha større motstandsdyktighet for det arbeidet du utfører eller vil det lønne seg å gå ned i vekt før du tar hard treningen. Vil du miste flere kilo ved å være i god form eller ha god styrke, og vil vekten da ha innvirkning på din helse når du mister vekt.
1 decade siden
Ok, rolig. Pust inn og ut. Det må jeg også.Skal se om jeg klarer å svare deg:

1: Seriøse artikler har kildehenvisninger, slik kan du se hvor forskningen kommer fra, lese den selv og slik kvalitetssjekke den.

2: Du finner aldri noe bedre enn et estimat av hva du forbrenner. For å vite det 100% må du måle oksygenforbruket ditt iløpet av aktiviteten du vil vite kaloriforbrenningen for, og det er lite realistisk gjennomførbart utenfor studier.

3: Ja, kroppen blir istand til å utføre mer arbeid som virker mindre slitsomt. Den personlig oppfattede opplevelsen av hvor tungt noe er sier derimot lite om hvor mye energi en faktisk forbruker. En hel haug med faktorer spiller inn når du øker oksygenopptaket, får økt mitokondirefunksjon og økt antall av dem, økt kapillærisering og slagvolum i hjertet, kan tolerere mer melkesyre..Alle disse tilpasningene gjør dog at du kan trene mer/mer intensivt enn du kunne før, derfor er det viktig med progresjon i treningen. Mer arbeid over mindre tid. Hvis ikke har ikke kroppen noe å tilpasse seg til.

4:Jo tyngre du er, jo mer energi kreves for å flytte massen over en lik avstand.

5: Hva mener du med 'Om det vil lønne seg å gå ned i vekt før hardtreningen?' hard trening hjelper deg ned i vekt, om det er målet, og det blir lettere å trene mer om du er lett.

6: Å være i god form eller være sterk gjør ikke at du mister vekt, ei heller gjør god helse det. De er mål i seg selv, men kun kaloriunderskudd over tid gjør at du mister vekt.

Du virker litt forvirret og lurer på mange ting på en gang - hva med å begynne i et par saftige bøker om emnet?


www.mylog.no - Din kostholds- og treningsdagbok